Formátumok

Az írásokat elsősorban MS Wordben készült dokumentum formájában várjuk. Egyszerűen a javítás, javaslatétel könnyűsége miatt. Elsőre persze bármilyen szerkeszthető .txt vagy .rtf fájl* is jöhet. Az exotikus fájlformátumokat, .pdf-et és az egyéb szerkeszthetelen szamárságokat azonban olvasatlanul (Ez nem igaz!) visszaküldjük. .docx-et olvassul, de nem szeressük.

Bármit küldesz azonban, .docban kapod vissza, nincs apelláta!

Hogy valójában mit várunk, ha lehet már elsőre is, és hogy ezt miképpen vasalhatod ki a Wordből, megtudhatod a Hasznos Holmikban. Másodszorra már formatálással nemigen szeretünk foglakozni. Harmadszorra pedig wudu átkok kísérik a kéziratot.

Grafikában egyelőre fekete-fehér vagy szürkeárnyalatos képeket várunk, digitalizált formában. Elsősorban .tiff, .jpg vagy .gif kiterjesztésű bitmap-eket, és Adobe Illustrator vektorgrafikát. No exotic formats, please! A gafikák ugyan digitalizáltak, de ha zsírpecsétes kockás papíron született a mű, és arról is szkennelted, azt úgy vesszük, hogy azonképpen teljes, az alkotó akarata szerint, zsírpecsétestül, négyzetrácsostul. Ez esetben elgondolkodunk a közlésen, de mindenképpen rákérdezünk, valóban ez volt-e az alkotói szándék. Viszont vázlatot letisztázni nincs kapacitásunk.

* Agyhalál az Akadémia hejesírás-alakítóira! Éljen a barrikád és a file!